Çakma Kangal Irklarına Dikkat Edin

Çakma Kangal Irklarına Dikkat Edin
13:25 - Mayıs 11 2019 Cumartesi

Altınyayla’da uzun süredür kangal profesyonel yetiştiriliği yapmaktan olan Ümit Taşdelen kangallarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kangal köpeği olarak satılan melez köpeğin hem köpeğin ırkındaki bozulmalara değindi ve gerçek kangal köpeklerinin aileye ve çocuğa zarar vermeyeceğini belirtirken. Melez kangallar ise tehlikeli durum alıp zarar verebileceğini belirtti.

Taşdelen açıklamasının devamında Melez köpeklerine vurgu yaparak, son dönemlerde çoban köpekleri ve melez köpeklerinin varlığından bahsederek. Bu köpeklerin neredeyse çoğunda kangal kanı olduğunu belirtti. Kangala yakınlığıyla bilinen bu köpeklerin aslında bir Kangal köpeği olmadığını belirtti. Anadolu’da kangal diye bir çok melez köpekleri olduğunu belirten Taşdelen, melez kangallarının insanlara zarar verebileceğini belirtti.

KARAKTERİ EN BÜYÜK ÖZELLİĞİDİR

Kangal köpeklerindeki gerçekçilik ayrımını karakterinden anlayabilirsiniz. Gerçek kangal köpekleri insanlar gibi zeki olduğunu belirten Taşdelen, kangalların bir evcil hayvan olduğunu da unutmayalım dedi. Ayırt ederken birini evcil diğerini vahşi kurt olarak niteleyebiliriz dedi. Kurtlar ile doğada en büyük mücadele eden Kangal köpeği olduğunu söyleyen Taşdelen, gücü ve zekasıyla bile ayırt edebileceğimizi belirtti.