Binali Yıldırım Kürdistan Dedi

Binali Yıldırım Kürdistan Dedi
20:43 - Haziran 6 2019 Perşembe

31 Mart seçimlerinde beka meselesi pek karşılık bulmayınca öncelikle terörist başı Abdullah Öcalan’nın avukatlarıyla görüşmesi, siyasi söylemlerinde de Kürtlere şirin görünmenin formülleri aranmaya başladı. Bunun en somut göstergesi ise Diyarbakır’da bir konuşma yapan Binali Yıldırım’ın ‘’Kürdistan Mebusları da vardı’’ sözleri oldu.

Binali Yıldırım Kürdistan Dedi

Ak Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım’ın son açıklamaları şaşkınlıkla karşılandı. İptal edilen seçim döneminde kendilerine oy vermeyenleri terörist olarak yaftalayan bir dil tercih edilen Ak Parti, şimdilerde kardeşlik vurgusunu öne çıkarma gayreti içerisinde yer alıyor. Diyarbakır’daki ziyareti sırasındaki açıklamasına Kürtçe başlayan Binali Yıldırım; Diyarbakırlıların bayramlarını tebrik ettikten sonra açıklamalarını sıralamaya devam etti.

İstanbul’da 250.000 Diyarbakırlının bulunduğunu belirten Binali Yıldırım; Diyarbakırlılara İstanbul bayramına hazır mısınız? Sorusunu yöneltti.  Konuşmasının sonlarında doğru İstiklal Mücadelesinden söz eden Yıldırım; ‘’Büyük Millet Meclisi bünyesinde Kürdistan mebusu da vardı; Lazistan mebusu da vardı.’’ Diyerek beklenilenin aksine açıklamalar yapmaya devam etti. Oysa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart yerel seçimlerindeki mitinglerde ‘’Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı?’’ sorusunu sormuştu.

Yorumlar (1)
  • OR
    orhan
    4 sene ago
    Kemal,Ekrem,Sezgin,Canan chpnin tamamı,pkkyı,ypgyi,sıkıntılı görmeyip,HDP ile kol kola iken,Sayın Yıldırımın sözlerini,eğip,büküp,ters düz edip,biryerlere oy devşirme niyetiniz,canım sivasımın isminin yeraldığı bir siteye,sayfaya yakışmıyor,açıkça hdp-chp haber yapın isminizi..yazıkkk:..
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi