Betonda domates

Betonda domates
10:00 - Eylül 23 2020 Çarşamba

Entegre et tesisine hayvanları getiren ve yıllarca kesen Fatih Mete Ezginer, betonda büyümeye ve meyve vermeye başlayan domates fidesinin bir mesaj içerdiğini söyledi. Ezginer, topraksız, susuz ve ilaçsız domates yetiştiren fidenin Allah’ın bir lütfu olduğunu belirtti. Ezginer, “Rabbim dilerse taştan domatesi çıkarır. Rabbim istemezse ovada çimen bile yetişmez” dedi.

Fatih Mete Ezginer: “Topraksız, susamış domates yetiştiriliyor”

Kepsut yakınlarında bir et entegre tesisine müşteri olarak geldiğini ve beton içinde büyüyen bir domates fidanı gördüğünü ifade eden Fatih Mete Ezginer, “Balıkesir’de hayvancılıkla uğraşıyorum. Zaman zaman gördüğünüz tesise hayvan getirip kestiriyoruz. Bu tesise gidip gelirken 30 santimetre betona bir fide yetiştirildiğini gördüm. Kendi kendime betonda bir fide var dedim. Buraya geldiğimizde ve fidelerimiz büyüdüğünde, gördüğünüz son şey oldu. Artık meyve ve domatesimiz bile var. Fidelerdeki domatesler kahverengileşmeye başladı. Elbette henüz tatmadık. Burada çalışan arkadaşlara betonda yetiştirilen domateslerin sulanıp sulanmadığını sordum hayır dediler. İlaç da atmadıklarını söylediler. Yani Yüce Allah bunu ilaçsız ve susuz yapabilir. Köylü vatandaşlarımızın tarlalarına atmadıkları tarım ilacı yok, sulama yapmadıkları zaman yok ama yine de hastalık ve hastalıktan kurtulamıyorlar. İşte hikayeden bir his, bir mesaj var. “Rabbim dilerse taştan domatesi çıkarır ve Rabbim istemezse ovada çimen bile yetişmez.”

Çalışanlar mantıklı olamaz

Tesis çalışanları, domates fidesinin oraya nasıl geldiğini ve nasıl büyüdüğünü anlayamadıklarını belirterek, “Öğle yemeğinde burada yemek yediğimizde genellikle organik domates yeriz. Buradan düşen tohum taneleri betona kaçtı ve fidanlar burada büyüdü ”dedi.

Gözleri gibi görünüyorlar

Et entegre tesisinde bir alanda yaklaşık 30 santimetre atılan beton üzerinde kendiliğinden büyüyen domates fidanında ikisi kırmızı olmak üzere toplam 5 adet meyve bulunmaktadır. Hem çalışanlar hem de müşteri olarak gelenler domates fidelerine gözleriyle bakarken, domates fidelerinin topraksız, susuz ve ilaçsız nasıl meyve verdiğini anlamadıklarını ifade ediyorlar. Domates fidesinin yetiştiği beton zeminde, bir boşlukta az bir toprakla buluşan kabak çiçeği bitkisinin büyüdüğü de görülmektedir.

Ömer Kantarlıoğlu – Umut Sayan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi