Babadan Oğula Şecere Defteri

Babadan Oğula Şecere Defteri
11:55 - Ekim 9 2019 Çarşamba

Sivas’ta yaşayan Ahmet Çintay babasının hazırladığı ve daha sonra kendisine kalan 61 yıllık şecere defterini büyük bir hassasiyetle korurken defter içinde bulunan belgelerle dikkat çekiyor.

Sivas’ta yaşayan Peyami Çintay’ın 1958 yılında hazırlamaya başladığı 61 yıllık şecere defteri onun ölümünden sonra oğlu Ahmet Çintay’a kaldı. Ahmet Çintay babasından kalan şecere defterine gözü gibi bakıyor.

Babadan Oğula Şecere Defteri

Çintay’ın babasının ölümünden sonra kendisine emanet olarak bırakılan şecere defterinde ailesine ait bilgiler bulunuyor. Peyami Çintay’ın 1958 yılında hazırlamaya başlamış olduğu bu şecere defteri içerisinde, Çintay ailesi mensuplarına ait olan bir soy ağacı bulunuyor. Şecere defterinde aile bireylerine ait ölüm, doğum tarihleri ve kişiye ait fotoğraflar ayrıntılı olarak yer alıyor. Şecere defteri içerisinde yazılı olan bilgilerin dışında en dikkat çeken belge ise Çintay’ın dedesine ait Osmanlı Devleti döneminde verilmiş olan ve 150 yıllık olduğu hesaplanan nüfus cüzdanı. Ayrıca defter içerisinde Ahmet Çintay’ın amcasının cebinden çıkan son parası olan 10 Türk Lirası da dikkat çeken belgeler arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi