Artan Fiyatlara Tepkisini Gösteren Spiker

Artan Fiyatlara Tepkisini Gösteren Spiker
11:39 - Mayıs 1 2019 Çarşamba

Bir televizyon programında yüksek meyve ve sebze fiyatlarına dikkat çekmek isteyen haber spikeri adeta manavı stüdyoya taşıdı.

Sivas merkezli olarak uydu üzerinden yayın yapan Vizyon 58 isimli tv kanalında, ana haber bülteni spikeri Kuzey Sait Karabacak, yüksek meyve ve sebze fiyatları ile ilgili hazırladığı haberinde izleyicilerin dikkatini çekmek için stüdyoya adeta manava kurdu. Ana haber bülteninde; Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ve hal esnafını Ferhat Çobanoğlu’nu konuk eden Karabacak, üzerinde fiyat etiketleri bulunan meyve ve sebze kasalarını da stüdyoya getirdi.

Haber bülteninde geçtiğimiz seneki fiyatlarla bu senenin fiyatlar kıyaslanarak, artışın nedenleri değerlendirildi. İlginç haber bülteninde konuşan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, “Üretim maliyetleri düşmediği sürece bu fiyatlar yükselecek. Biliyorsunuz çiftçilerimize girdi fiyatlarının pahalı olması. Bunlar kimyevi gübresi, ilacı, tohumu ve mazotu çiftçilerin en büyük girdilerindendir. Girdi fiyatları pahalı olunca fiyatlar otomatik olarak düşmüyor. Geçen sene 70 liraya aldığını gübrenin bu yılki fiyatı 130 -140 lira” diye konuştu.