Altın Eller Sivas’ta buluşuyor festivali başladı

Altın Eller Sivas’ta buluşuyor festivali başladı
15:27 - Eylül 11 2019 Çarşamba

Bu yıl Sivas’ta düzenlenen Sivas Kongresi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Altın Eller Sivas’ta Buluşuyor adlı geleneksel Türk el sanatlarının sergilendiği festival başladı.

ALTIN ELLER SİVAS’TA BULUŞUYOR FESTİVALİ BAŞLADI

Türk el sanatlarının unutulmasının önüne geçmek ve gelişen teknoloji karşısında el sanatlarının direnmesine katkıda bulunmak amacıyla Altın Eller Sivas’ta Buluşuyor adlı festival düzenlendi. Festivalde unutulmaya yüz tutmuş Türk el sanatları Buruciye Medresesi’nde sergilenecek. Festival Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca ve çok sayıda vatandaş katılımı ile açıldı. Altın Eller Sivas’ta Buluşuyor festivalinde Sivas’tan ve Türkiye’nin 198 ilinden 50 sanat eseri sergileniyor. Sergide cam üfleme sanatı, ahşap oymacılığı, çömlek yapımı, bez bebek yapımı gibi alanlarda 50 eser 5 gün boyunca festival alanında sergilenecek.
Festivalin açılışında konuşma yapan Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Kongresi’nin 100. Yılı sebebiyle pek çok alanda faaliyetlerde bulunduklarını bunun son örneğinin de Altın Eller Sivas’ta Buluşuyor Festivali olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi