Alman Orkestrası Aşık Veysel’in Ezgilerini Çaldı

Alman Orkestrası Aşık Veysel’in Ezgilerini Çaldı
15:03 - Mart 4 2019 Pazartesi

Berlin Senfoni Orkestrası Aşık Veysel’in ezgileriyle dinleyicileri büyüledi. Sivas Kongresi’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Alman Orkestrası’nın katılımıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte orkestra eşliğinde Aşık Veysel’in ezgileri çalındı.

Konser sonrasında Vali Salih Ayhan ve SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız orkestra mensuplarına çiçek takdim ederek hediyeler verdi. Vali Salih Ayhan Sivas’ın unutulmaz bir müzik ziyafetini yaşadığını belirterek, “Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılında 100 etkinliğin olacağını söyledik. Bununda ikincisi yaptık. Hakikaten çok keyif aldım. Hem bir anma oldu hem de geçmişi hatırladık” dedi.

Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer de dedesini anlatarak, “Ben bugün burada Sivas’ta olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Çok özel bir gece geçirdim. Duygu aynı farklı memleketten farklı bir ülkeden insanlar geliyor ve bizim türkülerimizi icra ediyor. Çok duygulandım” diye konuştu.

Aşık Veysel Anadolu Senfonisi Konserleri kapsamında yer alan etkinlikte Berlin Senfoni Orkestrası sahne aldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Kültür Merkezi Kadıburhanettin Salonu’nda düzenlenen konsere Sivas Valisi Salih Ayhan, 5’nci Piyade Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Aşık Veysel’in torunu Çiğdem Özer, öğrenciler ve vatandaşların katılımı Sağlandı.