Adalet Bakanı 28 Şubat Postmodern Darbesi Hükümlüleri Hakkında Açıklama Yaptı

Adalet Bakanı 28 Şubat Postmodern Darbesi Hükümlüleri Hakkında Açıklama Yaptı
15:00 - Mart 4 2019 Pazartesi

28 Şubat Postmodern Darbesinin hükümlülerinden bazıları denetimli serbestlik kanunundan yararlanmaya başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Abdulhamit Gül, ‘’”Kolluk ve yargı mekanizması gerekli takibi yapıyor” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sivas’a geldi. İlk olarak Valilik binasını ziyaret eden Adalet Bakanı, Valilik şeref defterini de imzaladı. Ziyaret sırasında Sivas Valisi Salih Ayhan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e Sivas Kongresi’nin 100. Yıl anısına basılan pulun yer aldığı bir tablo hediye eden Sivas Valisi Salih Ayhan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu ziyaret sırasında, Adalet Bakanı’na 28 Şubat mağdurlarının 28 Şubat postmodern darbesi hükümlülerinden denetimli serbestlikten yararlananların ilgili yerlere gidip imza atıp atmadıkları soruldu. Bakan Gül soruya kısa bir cevap vererek, “Bunların hepsini kolluk ve yargı mekanizması bunun takibini yapmaktadır. Elbette hukuk devleti çerçevesinde mahkeme kararı neyse konunun infazı icrası da yine tüm kurumlarımız tarafından takip edilmektedir. Onlar bu hususla ilgili gerekli titizliği elbette görevi icabı yapıyorlardır” dedi