ABD’nin Temsilciler Meclisi Kararına Türkiye’den çok sert tepki

ABD’nin Temsilciler Meclisi Kararına Türkiye’den çok sert tepki
12:03 - Ekim 30 2019 Çarşamba

ABD’nin Temsilciler Meclisi Türkiye’ye yaptırımlarla ilgili tasarıyı kabul etti. Türkiye’ye uygulanması istenen Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı yaptırımların Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmesine Türkiye’den çok sert bir tepki geldi.

ABD’nin Temsilciler Meclisi Kararına Türkiye’den Çok Sert Tepki

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı’ndan dolayı bazı yaptırımlara maruz bırakılması tasarısını kabul etti. Tasarı Halkbank’ı kapsayacak şekilde hazırlanmış ve 16 ‘hayır’ oyuna karşı 403 ‘evet’ ile Meclis’ten geçti.

Tasarıda, bazı bakanların yaptırım listesine alınması ve TSK’nın silaha ve finansmana erişimine kısıtlamalar getirilmesi gibi konuları içeriyor. Tasarının yasa olarak kabul edilmesinden sonra en geç 120 gün içinde ABD makamlarının bir rapor hazırlaması gerekmektedir. ABD Dışişleri Bakanı, Hazine Bakanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı ile istişare içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine ait olan mal varlığının net olarak tespit edilmesi ve bu kişilerin gelir kaynakları ve iş ilişkilerine dair bir rapor hazırlaması istenmektedir.Dış İşleri Bakanlığı tarafından ABD’’nin bu tasarıyı kabul etmesine çok sert tepki gösterildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi