35 Yıldır muhtar olan Mehmet Aktaş vefat etti

35 Yıldır muhtar olan Mehmet Aktaş vefat etti
22:43 - Haziran 4 2019 Salı

35 yıllık muhtarlık görevi yapmış olan Mehmet Aktaş’ın selası ise muhtar olarak okutuldu. Çünkü bizzat kendisi muhtar olarak ölmek istediğini ve selasının muhtar olarak okunmasını istemişti.

86 yaşında vefat eden 35 yıldır kesintisiz bir şekilde muhtarlık yapmayı başaran Mehmet Aktaş; selasının muhtar olarak okunması amacıyla son seçimlere de muhtar adayı olarak katıldı. Ancak yapılan seçimi kaybeden Aktaş; 35 yıl süren muhtarlık görevinin de sonuna geldi. Seçimler sonrasında kalp rahatsızlığı geçiren Aktaş; bu rahatsızlık sonucunda hayatını kaybetti.

35 Yıldır Muhtar Olan Mehmet Aktaş Vefat Etti

Mehmet Aktaş’ın damadı olan Nevzat Yıldız; Kayınpederi Mehmet Aktaş’ın 35 yıl süreyle aralıksız olarak muhtarlık yaptığını belirterek; yapılan son seçimleri kaybettiğini aktardı. Açıklamasında kayınpederinin hep görevi başında vefat etmeyi istediğini aktaran Yıldız; ancak bunun Mehmet Aktaş’a nasip olmadığını belirtti.

Vefatı sonrasında selasının muhtar olarak okutulmasının ise onun bizzat isteği olduğunu aktaran Nevzat Yıldız; kayınpederinin eski muhtar olarak selasının okunması yerine görevi başındaki muhtar vefat etti şeklinde okunmasını istediğini de sözlerine ekledi.