3 Yıl Sustum Diyen Ahmet Davutoğlu Artık Konuştu!

3 Yıl Sustum Diyen Ahmet Davutoğlu Artık Konuştu!
13:55 - Haziran 30 2019 Pazar

Elazığ’da konuşan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu; burada katılmış olduğu bir programda gündeme dair önemli tespitlerde bulundu. İlk kez Ak Parti’İ sert ve açık bir şekilde eleştiren Davutoğlu; ‘’ 3 yıl sustum, konuşma vakti’’ dedi.

Son zamanlarda adı sıklıkla yeni parti hazırlığıyla ön plana çıkan Ahmet Davutoğlu; parti yönetimindeki vizyonsuzluktan söz ederek; bu durumun hemen herkesi tedirgin ettiğini sözlerine ekledi. Özellikle seçim dönemindeki ötekileştirici dilin olumsuzluklarına değinen Davutoğlu; sert açıklamalarını bir bir sıralamaya başladı. 

3 Yıl Sustum Diyen Davutoğlu Artık Konuştu!

Ak Parti’nin asla bir faninin partisi olmadığına değinen Eski Başbakan Davutoğlu; Ak Parti’nin, bir aile, bir kili ya da bir bölge partisi olmadığını sözlerine ekledi. Partideki oy kaybına da değinen Davutoğlu; 2015 yılındaki %49,5 oranındaki oy oranının %34’lere gerilemesinde nerede yanlışlar yapıldığının sorulmasının gerektiğini sözlerine ekledi. 

Konuşmasında FETÖ darbesinin baş sorumlusu olan kişilerin kardeş ve akrabalarının en yüksek makamlara getirildiğini belirten Ahmet Davutoğlu; sıradan bir devlet memurunun amcasının oğlunun, dayısının oğlunun dahi tutuklandığından söz etti. Böyle bir ortamda adalete güvenin olmayacağına değinen Ahmet Davutoğlu; Cumhurbaşkanlığıyla Parti Genel Başkanlığının birbirinden ayrılması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi