20 yıl sonra suçsuz olduğunu kanıtladığı için infazına karar verildi.

20 yıl sonra suçsuz olduğunu kanıtladığı için infazına karar verildi.
15:00 - Eylül 1 2020 Salı

1997 yılında eşi ve 1,5 yaşındaki kızını öldürmekten Bangladeş’te yakalanan Shek Zahid, 3 yıllık bir duruşmanın ardından 2000 yılında idam cezasına çarptırıldı. Suçlamayı kabul etmeyen Zahid, kararı yüksek mahkemeye götürdü. Bangladeş Yüksek Mahkemesi dosyaları inceledikten sonra 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Zahid’in suçsuz olduğuna karar verdi. Shek Zahid, 25 Ağustos’ta alınan karardan 5 gün sonra Khula Merkez Hapishanesinden serbest bırakıldı.

Masum olmasına rağmen 20 yıl tutuklu bulunan Zahid, “Cezaevinden çıkacağımı beklemiyordum. Hapishanede kaldığım 20 yılın her günü ölümü bekledim. Beni öldüreceklerini hissettim. Ben bu suçu işlemedim. Olay günü eşime şehirden köye geldim. Ben geldiğimde karım ve çocuğum öldürülmüştü. Ancak daha sonra polis beni yanlarında buldu ve kayınpederim bana dava açtı. “O zaman söylediklerime kimse inanmadı.”

Zahid, kendisini eski kocasının öldürdüğünü iddia ederek, “Sanırım kocam eski kocası tarafından öldürüldü, bu sadece benim fikrim. Artık kimseden beni hapse sürüklediği için şikayet etmiyorum. 50 yaşındayım. Kayınpederim ve kayınvalidem de çok yaşlı. Bu yüzden onları kendi vicdanlarıyla bırakıyorum. Şu anda eyaletten tek isteğim bana yardım etmeleri. Kimsem kalmadı. Ben hapisteyken annem ve babam öldü. Onları son bir kez görmedim. İtirazı 20 yıl önce Bangladeş Yüksek Mahkemesine gönderdim, ancak karar 20 yıl sonra çıktı. 20 yılım geri gelmeyecek. Ama bu konuda devlet görevlilerinin kusuru da var. Bu nedenle çalışabileceğim bir iş, yaşayabileceğim bir ev gibi temel yardım istiyorum ”.

Shek Zahid’le görüşmeye gelen amcası Akram Hossian, “Zahid’in 20 yılını şimdi kim verecek? Annesi ve babası ölen Zahid’den kim sorumlu olacak? Hapishanede iken, Zahid’in babası kalp krizi geçirdi ve annesi yaşlılıktan öldü. Zahid ölüm cezasına çarptırıldığı için onları son bir kez bile göremedi. Amcası olarak bu olayın arkasında ne olduğundan şikayet ediyorum. Bir ülkede bir karar için neden yüksek mahkemenin kapısında 20 yıl beklemek zorundayız? Bundan kim sorumlu olacak? “açıklamasını yaptı.

Moshıur Rahman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi