Yozgat’ta Kimlik Dolandırıcılığı: 21 Yıl Boyunca Ölen Kardeşinin Kimliği Kullanıldı

Yozgat’ta Kimlik Dolandırıcılığı: 21 Yıl Boyunca Ölen Kardeşinin Kimliği Kullanıldı
15:30 - Ocak 21 2026 Çarşamba

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ile Siber Suçlarla Mücadele birimlerinin ortak yürüttüğü bir soruşturma, büyük bir dolandırıcılık şemasını ortaya çıkardı. Soruşturma Şefaatli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Soruşturmada, 65 yaşında vefat etmiş bir kişinin kimlik ve banka bilgilerinin kullanıldığı ve bu yolla çeşitli kamu kurumlarından haksız yarar sağlandığı belirlendi.

Olay, Şefaatli ilçesinde yaşandı. 87 yaşındaki S.C., kız kardeşi H.E.’nin 65 yıl önce vefat etmesi ve kız kardeşinin eşinin 21 yıl önce vefat etmesi sonrasında, kız kardeşinin kimliğini kullanarak eniştesinden kalan emekli maaşını aldı. Ayrıca bankalardan kredi çekip, çeşitli kamu kurumlarından toplamda 15 milyon lira değerinde haksız menfaat sağladı.

Yozgat, Kayseri ve Ankara’daki üç ayrı adrese yapılan operasyonlar sonucu 4 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sırasında çok sayıda dijital materyal ve sahte belge ele geçirildi. S.C., onun oğlu A.E. (53), kızı Z.D. (64) ve torunu L.R.O. (25) ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘banka kartlarının kötüye kullanılması’ suçlarından tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Emel Yiğit

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi