YÖK Protokol Ekibinin Gazetecilere Saldırısı Sivas’ta Büyük Tepki Çekti

YÖK Protokol Ekibinin Gazetecilere Saldırısı Sivas’ta Büyük Tepki Çekti
17:00 - Şubat 10 2026 Salı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) protokol ekibi, yerel gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan, yaşananları kabul edilemez bulduğunu belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın da katılımıyla gerçekleşen programda, YÖK protokol görevlilerinin gazetecilere yönelik agresif tutumu, bir gazetecinin darp raporu almasına ve şikâyetçi olmasına sebep oldu.

Saldırılar, gazetecilere yönelik tehditkâr sözler ve yalan ifadelerle suçlamalar da içermekteydi. Karahan, bu tutumun YÖK’ün saygınlığına zarar verdiğini ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu tür davranışların YÖK görevlileri tarafından sıkça sergilendiğini ve bu kişilerin idari yaptırımlarla karşılaşmaları gerektiğini söyledi.

Bu olay, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin kutlamalarının gölgede kalmasına neden oldu ve toplumda büyük bir yankı uyandırdı. Gazeteciler Cemiyeti, meslektaşlarına yönelik bu tür saldırıları kınayarak, YÖK yönetimini sorumlular hakkında işlem yapmaya çağırdı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi