Nihayet Yerli Otomobilin üzerindeki örtü kalktı

Nihayet Yerli Otomobilin üzerindeki örtü kalktı
18:10 - Aralık 27 2019 Cuma

Geçtiğimiz günlerde üzeri örtülü bir şekilde fotoğrafı paylaşılan yerli otomobil bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Sedan ve SUV olmak üzere 2 farklı modeli bulunan yerli otomobil büyük beğeni topladı. Oldukça gösterişli bir dizayna sahip olan otomobilin tanıtımına sadece Türkiye’den değil, yurt dışından da büyük ilgi gösterildi.

Tanıtım töreninde yerli otomobilin üretiminin yapılacağı il de açıklandı. Yapılan açıklamada yerli otomobillerin üretiminin Bursa’nın Gemlik ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir arazide yapılacağı duyuruldu. Seri üretime ise 2022 yılında başlanacağı belirtilirken bu süreçte Türkiye’deki şarj altyapısının da otomobile hazır hale getirileceği açıklandı.

Erdoğan: “Bu projenin önünü kesmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz”

Tanıtım törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Türkiye’nin Otomobili Geliştirme Grubu (TOGG) Başkan ve Yöneticileri katıldı. Tanıtım töreninin açılışında konuşma yapan Erdoğan, bu projenin hayata geçirilmesi için 100’den fazla mühendisin büyük bir azimle çalıştığını ve ortaya bu müthiş ürünün çıktığını söyledi. Geçmişte Devrim otomobilinin başına gelenleri de hatırlatan Erdoğan, Devrim’in yaşadığı kaderi bu arabaya da yaşatmak isteyen zihniyete asla izin vermeyeceğini söyledi.

Yerli Otomobil Özellikleri

Tanıtımı yapılan yerli otomobilin iç hacminin şu anda piyasada bulunanlara göre daha yüksek olduğu ve performans/maliyet açısından oldukça verimli bir araç olduğu belirtildi. Elektrikli motora sahip olan yerli otomobilin markası ve tasarımı tamamen Türk mühendislerden çıkmış durumda.

Yerli Otomobilin Detaylı Fotoğrafları da Kamuoyuyla Paylaşıldı

Tanıtım esnasında dış görünüşü gösterilen aracın toplantı sonrasında içinin görüntüleri de paylaşıldı. Bir hayli konforlu ve teknolojik olan iç dizayn herkesi memnun etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi