Yalova’da Aileye Scooter Saldırısı: Şüpheliye 36 Yıl Hapis Talebi
Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy’de yaşayan Baca ailesi, yeni taşındıkları evde komşuları E. ailesi ile çeşitli sebeplerden dolayı anlaşmazlıklar yaşamıştır. Bu anlaşmazlıklar, çocukların çıkardığı gürültü ve park sorunları gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır. 20 Şubat 2026 tarihinde ise Muhammed Baca ve kucağındaki küçük kızı İkra, Şener E. tarafından bir çocuk scooterı ile saldırıya uğramıştır. Bu saldırı sonucunda Muhammed Baca’nın burun kemiği kırılmış ve küçük İkra’nın kafatasında çatlak oluşmuştur. İkra, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üç gün süren bir tedavinin ardından taburcu edilmiştir.
İddianame Hızla Hazırlandı
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili iddianameyi Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletmiştir. İddianamede, Şener E.’nin, Muhammed Baca ve küçük İkra’ya scooter ile saldırıda bulunduğu ve bu saldırının ağır yaralanmalara yol açtığı belirtilmiştir. Şener E., olay günü yaşanan tartışmaya dahil olmuş ve sinirle eline geçen scooterı Muhammed’e savurmuştur. Şüpheli, saldırı sırasında Muhammed’in kucağında bir çocuk olduğunu fark etmediğini öne sürmüştür.
Scooter Silah Olarak Değerlendirildi
İddianamede, Şener E.’nin, eski husumet nedeniyle olay yerine geldiği ve orada bulunan kadın ve çocuklara rağmen saldırıda bulunduğu vurgulanmıştır. Şener E. hakkında, babaya yapılan saldırı için 3 yıldan 9 yıla, 14 aylık İkra’ya yapılan saldırı için ise 9 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istenmektedir. Ayrıca, olayın güvenlik kameraları tarafından da kaydedildiği belirtilmiştir.
Yazan: Erhan Erdoğan
