Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD’de Mahkemeye Çıkarıldı
ABD’nin geçtiğimiz cumartesi günü düzenlediği bir operasyon sonucu New York’a getirilen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores, bugün mahkeme süreci için hazırlıklarını tamamladı. Çift, Brooklyn’deki Metropolitan Gözaltı Merkezi’nden, zırhlı bir araçla ağır güvenlik önlemleri altında New York Güney Bölge Federal Mahkemesi’ne taşındı.
Yaklaşık birkaç kilometrelik bir yolculuğun ardından, Maduro ve eşi zırhlı araçtan alınarak bir helikoptere transfer edildi. Kelepçeli ve yoğun güvenlik önlemleri altında helikopterden tekrar bir zırhlı araca geçirilen çift, mahkeme binasına ulaştırıldı. Maduro’nun yürüyüşündeki aksaklık gözlerden kaçmadı.
Uyuşturucu ve silah bulundurma suçlamalarıyla karşı karşıya olan Maduro’nun, yerel saat ile 20.00’de hakim karşısına çıkması beklenmektedir.
