Trump’tan İran’a Son Uyarı: İki Gün İçinde ‘Cehennem’ Başlayabilir

Trump’tan İran’a Son Uyarı: İki Gün İçinde ‘Cehennem’ Başlayabilir
22:45 - Nisan 7 2026 Salı

ABD Başkanı Donald Trump, Tahran’a yönelik sert ifadelerle dolu yeni bir açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Trump, İran’ı Hürmüz Boğazı konusunda anlaşmaya varmaları için tanınan 10 günlük sürenin dolmak üzere olduğunu ve ‘cehennemi yaşamalarına’ 48 saat kaldığını söyledi.

Bu tehdit, Trump’ın 26 Mart’ta İran’ın enerji tesislerine yönelik saldırıları erteleyeceğini duyurmasının ardından geldi. ABD Başkanı, İran hükümetinin talebi doğrultusunda, enerji tesislerine yönelik saldırıların 10 gün süreyle daha ertelendiğini açıklamış ve saldırıların 6 Nisan’da tekrar başlayacağını belirtmişti.

Trump daha önce, 22 ve 23 Mart tarihlerinde İran’ın enerji tesislerine yönelik planlanan saldırıları sırasıyla 2 gün ve 5 gün süreyle ertelemişti. Bu son açıklamalar, bölgedeki gerilimin daha da artabileceğine işaret ediyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi