Trump, Veliaht Prens Salman’ı Kaşıkçı Cinayeti İddialarından Savundu
ABD Başkanı Donald Trump ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Beyaz Saray’da bir araya geldi. İki lider, görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Trump, Suudi Arabistan’ın ABD’ye yapacağı yatırımlar hakkında bilgi vererek, özellikle 600 milyar dolarlık yatırımın Amerikan ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı.
Trump, İran’a yönelik nükleer tesis saldırıları ve Suriye’ye uygulanan yaptırımların kaldırılması gibi konulara değindi. Ayrıca, Suudi Arabistan ve İsrail arasında F-35 satışı konusunda dengelerin korunacağını belirtti.
Gazetecilerin soruları arasında, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili sorular da yer aldı. Trump, Veliaht Prens Salman’ın bu konuda bilgisiz olduğunu ve olayın bir daha tekrarlanmaması için gereken her şeyin yapıldığını ifade etti. Veliaht Prens Salman ise Kaşıkçı cinayetini ‘büyük bir hata’ olarak nitelendirerek, Suudi Arabistan’ın bu tür olayların önüne geçmek için gerekli adımları attığını söyledi.
Toplantıda ayrıca, Suudi Arabistan’ın ABD içindeki yatırımlarını artırma planları ve İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki İbrahim Anlaşmaları gibi konular da ele alındı. Salman, bölgede barışın sağlanması için İsrail ve Filistin arasında iki devletli çözümün desteklendiğini belirtti.
