Tokat’ta Yapay Zeka ile Trafik Cezası İptali

Tokat’ta Yapay Zeka ile Trafik Cezası İptali
11:00 - Şubat 6 2025 Perşembe

Tokat’ta servis şoförü olan Mehmet Can Duran, okul servisi görevi sırasında bir öğrenciyi bıraktıktan sonra yaya geçidinde durarak yayalara yol verdi. Bu esnada, arka koltukta oturan bir fahri müfettiş tarafından, durak dışında öğrenci indirmek gerekçesiyle trafik cezası kesildi. Cezanın haksız yere kesildiğini düşünen Duran, avukat tutmaya gerek duymadan yapay zekanın yardımıyla itiraz sürecini başlattı.

Yapay zeka tarafından hazırlanan dilekçe ile Tokat Sulh Hukuk Mahkemesine başvuran Duran, mahkemeden olumlu yanıt aldı. Yapay zeka tarafından hazırlanan dilekçede, cezayı kesen fahri müfettiş tarafından herhangi bir görsel veya belge sunulmadığı vurgulandı, ve bu durum mahkeme tarafından dikkate alınarak ceza iptal edildi.

“Yapay zeka sayesinde büyük bir mali yükten kurtuldum,” diyen Mehmet Can Duran, avukatlık masraflarından ve olası bir davanın yükünden kurtulduğunu belirtti. Yapay zekanın sunduğu çözümle, sadece birkaç saat içinde haksız yere kesilen cezayı iptal ettirmeyi başardı ve bu deneyimi diğer vatandaşlara da öneriyor. Duran, yapay zekanın hakkını arama noktasında önemli bir araç olabileceğine dikkat çekti.

Yasin Kıras – Ahmet Demirağ

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi