Tekirdağ’da Su Sorunları: Kesintiler ve Altyapı Arızaları Vatandaşları Mağdur Ediyor

Tekirdağ’da Su Sorunları: Kesintiler ve Altyapı Arızaları Vatandaşları Mağdur Ediyor
15:10 - Ağustos 5 2025 Salı

Tekirdağ’da yaz aylarının kavurucu sıcaklarıyla birlikte meydana gelen su kesintileri, vatandaşların hayatını olumsuz etkiliyor. Şehrin birçok bölgesinde altyapı problemleri nedeniyle patlayan su boruları, önemli miktarda suyun boşa akmasına yol açıyor. Bölge sakinleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (TESKİ) defalarca ihbarda bulunmalarına rağmen, arızaların uzun süre giderilmediğini belirtiyorlar.

‘Sular metrelerce fışkırdı’ Süleymanpaşa ilçesinin Naip Mahallesi’nde yaşanan bir su borusu patlağı, suların metrelerce yükseğe fışkırmasına neden oldu. Bu durum, altyapının kötü durumunu gözler önüne seriyor.

‘1 aydır aynı patlak devam ediyor’ Süleymanpaşa’da bir sokakta meydana gelen su patlağı hakkında konuşan mahalle sakini Furkan Kıcık, ‘Bir aydır devam eden patlak için defalarca TESKİ’ye bildirimde bulunduk. Fakat hala bir çözüm üretilemedi. Bu su israfının bir an önce önüne geçilmesini ve tamiratın yapılmasını talep ediyoruz’ dedi.

‘Marmaraereğlisi Dereağzı’nda evlere halen su verilemiyor’ Özellikle yaz aylarında nüfusun arttığı Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesine bağlı Dereağzı Mahallesi’nde ise, bazı evlere hala su verilemiyor. Yazlıkçılar, suyun hayati önem taşıdığını vurgulayarak, yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Vatandaşlar, kentteki su yönetimi sorunlarının günlük yaşamlarını aksattığını ve kamu kaynaklarının israfına yol açtığını dile getiriyor. Altyapının, özellikle yaz aylarında artan nüfus dikkate alınarak güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi