Sivas’ta Yıkım Sırasında Bitişik Bina Hasar Gördü, Tahliye İşlemleri Başlatıldı

Sivas’ta Yıkım Sırasında Bitişik Bina Hasar Gördü, Tahliye İşlemleri Başlatıldı
20:00 - Mart 8 2026 Pazar

Sivas’ın merkezinde, İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen bir yıkım işlemi sırasında, yanında bulunan bina ciddi şekilde zarar gördü. Yıkılan binanın bitişiğindeki yapıda, ana taşıyıcı kolonlar zarar gördüğü için, bina sakinleri acil olarak tahliye edildi.

Olay yerine hızla müdahale eden itfaiye ekipleri ve yetkililer, hasarın boyutunu değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu. İlk bulgular, binanın ağır hasarlı olduğunu ve güvenli olmadığını ortaya koydu. Bu nedenle, binada bulunan 21 daire boşaltıldı.

Bölgede güvenlik önlemleri artırılarak, teknik ekiplerin detaylı hasar tespit çalışmalarına başladığı bildirildi. Vatandaşların güvenliği için gerekli tüm tedbirler alınmış durumda.

Bu olay, yıkım işlemleri sırasında alınması gereken güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi