Sivas’ta Sıradışı Keşif

Sivas’ta Sıradışı Keşif
18:22 - Mart 11 2019 Pazartesi

Sivas’ta Numune Hastanesinde Patoloji Uzmanı olarak görev yapan Doktor Ebuzer Bekar, ilginç bir keşfe imza attı. Sivas’ta bugüne kadar girilmemiş, futbol sahası büyüklüğünde ilginç bir mağarayı fotoğraflamayı başaran Doktor Ebuzer Bekar, bugüne kadar hiç girilmemiş bir mağaraya girmeyi başardı.

Doktor Ebuzer Bekar, geçtiğimiz günlerde bağlı bulunduğu Bursa Mağara Arama Derneği’nden verilen bilgiler ile Sivas’ın Doğanşar ilçesi kırsalında bulunan ve bugüne kadar girilmemiş bir mağaraya girmeyi başardı.

İlk önce 120 metre derinliğinde ki dik bir çukura inen Bekar ve öğrenciler, ardından 100 metre kadar meyilli bir zeminde yürüdükten sonra karşılaştıkları manzara karşısında gözlerine inanamadılar. Bekar tünel şeklinde bir mağarada ilerleyeceğini düşünürken içinde sarkıtlar ve dikiler bulunan futbol sahası büyüklüğünde bir mağara ile karşılaştı.

Mağara zifiri karanlık olmasına rağmen, mağara içinde kuş yuvaları ve yavru kuşların bulunması ise şaşkınlığa neden oldu. Ekip kuşların mağaraya dikey iniş yaparak girdiği ve aynı şekilde dikey kalkış yaparak mağaradan çıktıklarını gözlemledi. Mağara ayrıca küçük göletlerinde bulunduğu görüldü.

Dr. Ebuzer Bekar, “Sivas’ta böyle bir mağara girişi bulunduğu bilgisi derneğimizden geldi. Kaymakamlıktan gerekli izinleri ve rehberlik alarak mağaraya girdik. Önce yaklaşık 120 metrelik bir çukura indik. Ardından bir süre yürüdükten sonra futbol sahası büyüklüğünde bir mağara ile karşılaştık. İçinde Ballıca mağarasında olduğu gibi sarkıtlar ve dikikler var. Göletler ve bataklıklar var. En ilginci ise zifiri karanlık olmasına rağmen mağara içindeki kuş yuvaları oldu. Bu kuşların Karasak ismi verilen bir tür olduğunu öğrendik” dedi.