Sivas’ta Sibirya Soğukları Hayatı Donattı: Dışarıda Asılı Çamaşırlar Buz Tuttu

Sivas’ta Sibirya Soğukları Hayatı Donattı: Dışarıda Asılı Çamaşırlar Buz Tuttu
12:30 - Ocak 5 2026 Pazartesi

Sivas’ta hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceye kadar düşerken, bir vatandaşın gece dışarı astığı ıslak kıyafetler sabaha karşı donarak kaskatı kesildi.

Sibirya soğuklarının etkisiyle Sivas hafta sonu yoğun kar yağışı sonrası adeta dondu. Göller ve ırmaklar tamamen buzla kaplandı. Ahmet Kılıçkaya isimli bir vatandaş, yıkadığı kıyafetleri kurumaları için evinin bahçesine astı. Sabah işe gitmek için kalktığında çamaşırların dondurucu soğuk nedeniyle buz tuttuğunu ve sertleştiğini fark etti.

Kıyafetlerini içeri almak isteyen Kılıçkaya, donmuş kıyafetlerin esnemediğini ve sertleştiğini gördü. Çamaşırları katlamaya çalıştığında, giysiler kırılacak kadar sert bir hale gelmiş. Kılıçkaya, “Kıyafetleri aldım ve diktim. Sanki insan gibi duruyordu. Akşam biri gelip görse korkar” ifadelerini kullandı.

Kılıçkaya, şaşkınlığını ifade ederek, “Soğuklar geldi. İşe gidecektim ve iş kıyafetlerini akşamdan astım. Sabah bir baktım, hepsi donmuş. Dışarı asılmaması gerektiğini bu olayla öğrenmiş oldum” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi