Sivas’ta Şeker Pancarı Ekim Sezonu Başladı

Sivas, Türkiye’nin en büyük ikinci yüzölçümüne sahip kenti olarak, şeker pancarı ekimiyle tarım faaliyetlerine hız kazandırdı.
Nisan ayının gelmesiyle birlikte, Sivas’ın Hafik ilçesi Göydün köyünde yaklaşık 3 bin 500 dönüm arazi üzerinde çiftçiler, 2025 şeker pancarı sezonu için tohumları toprakla buluşturdu. Çiftçiler, bu sezonun bereketli geçmesini umut ediyor.
Yerel çiftçi Nihat Kaya, bölgenin şeker pancarı üretiminde önemli bir rol oynadığını belirtti ve ekledi: “Bu sezon, bölgedeki 3 bin 500 dönüm arazide şeker pancarı ekimine başladık. Sivas, şeker oranı yüksek ürünleriyle tanınmakta ve toplamda 5 şehrin şeker fabrikasına hammadde sağlamaktadır. Rekor düzeyde verim elde etmeyi hedefliyoruz.”
Ekilen pancarların Nisan sonunda filizlenmeye başladığı ve ekim ortalarında hasat edileceği bildirildi. Çiftçilere bereketli bir sezon dilekleri iletiliyor.