Sivas’ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin Düzenlenen Büyük Aile Sofrası İftarı Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti
Sivas Valiliği himayesinde ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde, şehit yakınları ve gaziler onuruna “Büyük Aile Sofrası” iftar programı düzenlendi.
Ramazan ayının ilk günü, 81 ilde düzenlenen iftar programı kapsamında şehit yakınları ve gaziler için Sivas’ta da anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Büyük Aile Sofrası iftar programına; Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek’in yanı sıra Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile il protokolü katıldı.
Program öncesinde masaları tek tek dolaşan Şimşek çifti, şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti; ailelerin Ramazan ayını tebrik ederek hayırlı ve bereketli bir Ramazan temennisinde bulundu.
İftar yemeğinin ardından konuşan Vali Yılmaz Şimşek, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedî kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.
Ramazan’ın ilk iftarını şehit aileleri ve gazilerle birlikte açmak istediklerini belirten Vali Yılmaz Şimşek, “Aynı sofrayı paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu mübarek ayın ilk iftarını birlikte paylaşma son derece anlamlı ve kıymetli. Davete icabet eden katılımcılara ayrı ayrı teşekkür diyorum.” şeklinde konuştu.
Vatanın asırlardır iman, cesaret ve büyük fedakârlıklarla korunduğunu ifade eden Vali Şimşek, şehitlerin mukaddes kanı ve gazilerin kahramanlıklarıyla bu toprakların milletimize emanet edildiğini dile getirdi. Aziz milletin söz konusu vatan ve bayrak olduğunda canını hiçe saydığını belirten Vali Şimşek, tarihin bunun sayısız örnekleriyle dolu olduğunu söyledi.
Bu ruhun bir sonucu olarak Alparslan ve ordusunun Malazgirt’te açtığı kapıyla Anadolu’nun yurt olduğunu, Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’un fethinde çağ kapatıp çağ açan iradesiyle milletin azmini dünyaya gösterdiğini belirten Vali Şimşek, Çanakkale’de Seyit Onbaşı’nın iman dolu kollarıyla kaldırdığı merminin “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe kazıdığını ifade etti.
Kahraman Şehitlerimize ve Gazilerimize Borçluyuz
Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletin “Ya istiklal ya ölüm” diyerek işgale boyun eğmediğini hatırlatan Vali Şimşek, “Yakın tarihimizde 15 Temmuz gecesi de aynı ruh yeniden dirilmiş, Ömer Halisdemir gibi kahramanların fedakârlığıyla milletimiz iradesine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu uğurda milletimiz sayısız şehit vermiş, nice gaziler yetiştirmiş; bağımsızlığını, bayrağını ve namusunu asla çiğnetmemiştir. Bugün bizler bu vatanda huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak; ezanlarımız semalarda yankılanıyor, ay yıldızlı bayrağımız göklerde gururla dalgalanıyorsa, bunu vatan uğruna gözünü kırpmadan can veren aziz şehitlerimize ve fedakârlıklarıyla destan yazan kahraman gazilerimize borçluyuz.” dedi.
Şehidin; canını vatan, bayrak ve mukaddes değerler uğruna feda ederek milletin kalbinde ebediyen yaşayan kahraman olduğunu, gazinin ise aynı uğurda canını ortaya koyarak fedakârlığın ve cesaretin yaşayan sembolü haline geldiğini dile getiren Vali Şimşek, “Şehitlerimiz milletimizin gözünde daima en kıymetli emanet, gazilerimiz ise baş tacı edilen kahramanlarımızdır. Onların gösterdiği fedakârlık, bu topraklarda özgürce yaşayabilmemizin en büyük teminatıdır.” diye konuştu.
Devletin ve milletin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehit aileleri ve gazilerin yanında olmaya kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Vali Şimşek, kapılarının ve gönüllerinin her daim açık olduğunu belirtti. Her türlü ihtiyacı yakından takip etmenin, sorunlara hızlı ve kalıcı çözümler üretmenin ve hayatı kolaylaştıracak adımlar atmanın sadece bir sorumluluk değil aynı zamanda büyük bir vefa borcu olduğunu kaydetti. Şehit aileleri ve gazilerin huzuru, refahı ve onurlu bir yaşam sürmesinin en temel öncelikleri olduğunu ifade eden Şimşek, birlik ve dayanışma içerisinde her zorluğun üstesinden gelineceğini söyledi.
Ramazan ayının paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin ve gönül birliğinin en güzel şekilde yaşandığı müstesna bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Vali Şimşek, aynı sofrada buluşmanın bu birlik ve beraberlik ruhunun en anlamlı göstergelerinden biri olduğunu ifade etti.
Aziz şehitlerin bıraktığı kutsal emanete sahip çıkmaya, gazilerin fedakârlıklarını her zaman hatırlamaya, birlik ve beraberliği güçlendirmeye ve bu yüksek ruhu gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini belirten Vali Şimşek, sözlerinin sonunda vatanın birliği ve bütünlüğü uğruna can veren tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andı.
Ebediyete irtihal eden gazileri de aynı duygularla yad eden Vali Şimşek, hayatta olan gazilere sağlıklı ve uzun ömürler diledi.
Program vesilesiyle milletin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan ayını tebrik eden Şimşek, “Rabbim bu ay içerisinde tutacağımız oruçları, yapacağınız ibadetleri kabul etsin inşallah.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.
