Sivas’ta Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Sivas’ta Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
18:14 - Ekim 29 2019 Salı

Tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan Cumhuriyet’in kuruluşunun 96’ıncı yıl dönümü Sivas’ta da coşkuyla kutlandı.

Sivas’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde yapıldı. Düzenlenen program Vali Salih Ayhan, 5. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Albay Hakan Tutucu ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’ın tören aracı ile meydanda toplanan halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Bayram programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, milletimizin tek bayrak, tek millet ve tek vatan düşüncesi ile kurmuş olduğu Cumhuriyetin sonsuza dek devam edeceğini söyledi. Vali Ayhan, bundan 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından yapılan Sivas Kongresi ile ‘manda ve himaye’nin kabul edilmemesi ile ulusal bağımsızlık düşüncesi benimsenmiştir dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Cumhuriyet ile ilgili düzenlenen resim, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ayhan tarafından verildi. Tören halk oyunları folklor ekibi gösteri yaptı. Kutlamalara her yaştan Sivaslı vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Program, tören geçit töreninin yapılması ile sona erdi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi