Sivas’ta Bir İlk: Çiftçi Berat Öksüz Babasının Hayalini Gerçekleştirerek Deve Kuşu Beslemeye Başladı

Sivas’ta Bir İlk: Çiftçi Berat Öksüz Babasının Hayalini Gerçekleştirerek Deve Kuşu Beslemeye Başladı
10:45 - Mayıs 25 2025 Pazar

Sivas’ın Altınyayla ilçesine bağlı Deliilyas beldesinde yaşayan Berat Öksüz, babasının uzun süredir hayalini kurduğu deve kuşları için büyük bir adım attı. Ağrı’dan 9 adet deve kuşu satın alarak beldesine getiren Öksüz, deve kuşları için özel bir kümes inşa etti.

Bozkırın ortasında kurduğu kümeste deve kuşlarını besleyen Öksüz, bu girişimiyle bölgedeki insanları şaşırtıyor. Sivas’ta deve kuşu besleyen tek kişi olduğunu belirten Öksüz, ‘Babamın aklında böyle bir proje vardı ancak hayata geçirememişti; bu hayali ben gerçekleştirdim. Sivas’ta bir ilke imza attık’ dedi.

Deve kuşları için özel yem karışımları kullanılan ve 10 aylık ile 1 yaş arasında değişen deve kuşlarının, iki yıl içinde yumurtlamaya başlaması bekleniyor. Öksüz, bu projenin et, etlik yetiştirme, yumurta ve civciv üretimi açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Bu girişim, Sivas’ta tarım ve hayvancılık açısından yeni bir sayfa açılmasına öncülük ediyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi