Sivas’da Seçmen Siyasi Tehdit , Şantaj Altında

Sivas’da Seçmen Siyasi Tehdit , Şantaj Altında
20:52 - Mart 16 2019 Cumartesi

Hükümet desteği olmadan hizmet gelmez diyorlar. Bu iddianın sahipleri hükümet eliyle Sivas Belediyesine kazandırdıkları bir tane hizmet dahi söyleyemezler.

Mesela Ak Parti döneminde yaz-kış değişen kaldırım taşlarının masrafını hükümet mi karşılamıştır?
Aksu için hükümetten para mı alınmıştır?

Çok övünülen Kent Meydanı için para mı gelmiştir?

Ya da Doğan Ürgüp’ün döneminde yapılan Terminal Binası, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Sevgi Evleri, Hayvan Barınağı, Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisleri, Birlik Sanayi Sitesi, Hurdacılar Sitesi ve daha sayamadığımız onca hizmet için hükümet kaç lira göndermiştir?

Gerek Sami Aydın ve önceki dönemlerde gerekse Doğan Ürgüp döneminde yapılan hizmetlerin tamamı belediyenin kendi öz kaynakları ile finanse edilmiştir.

Hükümet yani devlet elbette ki belediyelere para aktarır. Ancak bunun kanuni bir sistematiği vardır.
Her il, ilçe ve belde nüfusu oranında İller Bankasından pay alır.

Bir ilin diğerinden fazla para almasının tek yolu, nüfusunun diğerinden fazla olmasıdır.
Hükümet genel olarak güvenlik, eğitim ve sağlık harcamalarını yapar. Sivas’ın bir hastane ihtiyacı varsa hastane binasını yapmak Hükümetin işidir.

Belediye hastane binası yapmaz. Belediyenin işi devletin yaptığı hastaneye ulaşımı sağlamak için yol yapmaktır, çevre düzenlemesini yapmaktır…

Belediyelerin sınav açarak polis aldığını duydunuz mu?

Veya doktor, hemşire, sağlık memuru alımı yapabilir mi?

Yapamaz, çünkü bu hizmetleri hükümet yani devlet vatandaşına sunmak zorundadır. Ve belediye hangi partide olursa olsun bu hizmetleri sunmak hükümetin birinci görevidir.

Sivas Belediyesini Ak Parti kaybedecek olursa okullar kapanmayacak, karakollar kepenk indirmeyecek, hastaneler hasta kabul etmemezlik yapmayacaktır.

Yani diyeceğim o ki; hükümet kendi işini yapacak belediye kendi işini yapacaktır.
Siz siz olun, “Belediye Başkanlığı hükümet partisinde olmazsa Sivas’a yatırım gelmez” diyenlere 1996 yılını hatırlatın…

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kazandığı zaman hükümette hangi parti varmış öğrenip te gelsinler…