Sivas Ulaş’ta Baharın Müjdecisi Kuzular, Anneleriyle Kavuştu

Her yıl baharın müjdecisi olan kuzu ve koyun buluşmaları, Sivas Ulaş’ta renkli sahnelere sahne oluyor.
Ulaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM) tarafından yetiştirilen koyunlar, kış aylarında doğum yaparak yavrularını dünyaya getiriyorlar. Bu yıl hava koşullarının değişkenliği nedeniyle buluşma mayıs ayına sarktı. Kapıların açılmasıyla annelerine koşan yüzlerce kuzu, annelerini kokularından hızla tanıyarak kavuştu. Bu özel anlar, dron ile gökyüzünden görüntülendi ve izleyenler için unutulmaz anlar yarattı.
TİGEM Müdürü Ali Ceran, işletmedeki faaliyetler hakkında bilgi vererek, ‘Burada toplamda 71 bin 427 dekar tarım arazisi bulunmakta, bunun 50 bin dekarı tarla faaliyetleri için kullanılıyor. Ayrıca, küçükbaş koyun yetiştiriciliğimizde bölgede öne çıkan Kangal Akkaraman ırkını kullanıyoruz. Bu yıl işletmemizde toplam 19 bin 500 küçükbaş bulunmaktadır’ dedi.
Ceran, kuzu ve anne buluşmasının doğallığına vurgu yaparak, ‘Her buluşmada ilk günkü heyecanı yaşıyoruz. Bu buluşmalar, annelik duygusu ve yavru hissiyatıyla gerçekleşiyor’ şeklinde konuştu.