Sivas merkezli FETÖ operasyonunda 9 şüpheli adliyeye sevk edildi

Sivas merkezli FETÖ operasyonunda 9 şüpheli adliyeye sevk edildi
17:04 - Mart 7 2019 Perşembe

Sivas merkezli 4 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda örgütün finans kaynaklarından 32 kişinin gözaltına alındığı operasyonda emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri FETÖ/PDY’nin Sivas’ta yürüttüğü güncel faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yaptığı çalışmalarda eşleri cezaevinde bulunan ve çocuklarının bakımını yapmaları amacıyla serbest bırakılan kadınların dışarıda örgütsel faaliyetlerine devam ettiğini belirledi. Yapılan takipte örgüt mensupları tarafından aile yakınları cezaevinde bulunan ve örgüt ile irtibat halinde olan şahıslara maddi yardımlarda bulunduğu ortaya çıkarıldı. il dışından cezaevi görüş günlerinde Sivas’a gelen şahısların konaklama, ulaştırma gibi ihtiyaçlarının örgüt üyelerince karşılandığı, şahısların birbiriyle iletişim halinde bulunduğu, tüm bunların yapılması sırasında tedbirli davrandığı, örgüt mensuplarının ailelerine çeşitli yollardan para yardımında bulundukları belirlendi. Kayseri ilinde de örgüt mensuplarıyla buluşup para alışverişi yaptıkları, gaygubet evlerinde gizlenerek örgütsel bağ ve hiyerarşik yapıyı sürdürme gayreti içerisinde oldukları tespit edildi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen polis ekipleri Sivas merkez, Gürün ve Şarkışla ilçeleri ve bu yerlerin yanında Kayseri, Erzincan ve Aydın illerinde 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 18’i kadın olmak üzere 28 şüpheli yakalandı. Operasyonda ayrıca Sivas ilinde örgüt üyesi öğrencilerin kaldığı tespit edilen bir evde de şüpheliler dışında 2 örgüt üyesi daha yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 30’u işlemleri için Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Kayseri’de gaygubet evinde yakalan iki kişi ise Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

9 şüpheli daha adliyeye sevk edildi

Dün adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 2’si tutuklanırken, 4’ü ise çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bugün sabah saatlerinde de emniyetteki işlemleri tamamlanan aralarında kadınların da bulunduğu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.