Sivas merkezli 4 ilde FETÖ operasyonunda 30 gözaltı

Sivas merkezli 4 ilde FETÖ operasyonunda 30 gözaltı
16:27 - Mart 6 2019 Çarşamba

Sivas merkezli 4 ilde FETÖ/PDY yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında eşleri cezaevinde olan ve örgütsel faaliyetlere devam eden kadınların da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri FETÖ/PDY’nin Sivas’ta yürüttüğü güncel faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarda eşleri cezaevinde bulunan ve çocuklarının bakımı ve mağduriyet yaşamaları sebebiyle serbest bırakılan kadınların dışarıda örgütsel faaliyetlerine devam ettiğini belirledi. Bu konuda yapılan çalışmada örgüt mensuplarınca aile yakınları cezaevinde bulunan ve örgüt ile irtibat halinde olan şahıslara maddi yardımlarda bulunduğu tespit edildi. Cezaevi görüş günlerinde il dışından Sivas’a gelen şahısların konaklama, ulaştırma gibi ihtiyaçların örgüt üyelerince karşılandığı belirlendi. Yine şahısların birbiriyle iletişim halinde bulunduğu, tedbirli davrandığı, örgüt mensuplarının ailelerine elden, kurye, kargo ve resmi olmayan yollardan para yardımında bulundukları görüldü. Ayrıca Kayseri’de de örgüt mensuplarıyla buluşup para alışverişi yaptıkları, gaygubet evlerinde saklanarak örgütsel bağ ve hiyerarşik yapıyı sürdürme gayreti içerisinde oldukları tespit edildi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yönlendirmesi ile harekete geçen polis ekipleri Sivas merkez, Gürün ve Şarkışla ilçeleri ile Kayseri, Erzincan ve Aydın illerinde 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda 18’i kadın 28 şüpheli yakalandı. Operasyonda ayrıca Sivas’ta örgüt üyesi olan öğrencilerin kaldığı tespit edilen bir evde de bu şüpheliler dışında 2 örgüt üyesi daha yakalandı. Kayseri’de de tespit edilen 4 gaygubet evinde de Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın farklı soruşturma dosyalarında firari durumda bulunan 2 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 30’u işlemleri için Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken, Kayseri’de gaygubet evinde yakalan iki kişi ise Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Bulunamayan şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Yabancı uyruklu kişiler adına sim kart çıkartılmış

Operasyon sırasında şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise 32 bin 200 TL, 18 bin dolar, 6 bin 310 Euro, 150 bin TL nakit para, 3 adet çeyrek altın, ankesör telefon kartları, yabancı uyruklu kişiler adına çıkarılmış olan GSM hatları, örgütsel doküman ve belgeler ile dijital materyaller ele geçirildi. 6 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.