Sivas Devlet Hastanesi’nde İlk Laparoskopik Nefrektomi Operasyonu Başarıyla Gerçekleştirildi

Sivas Devlet Hastanesi’nde İlk Laparoskopik Nefrektomi Operasyonu Başarıyla Gerçekleştirildi
11:30 - Aralık 3 2025 Çarşamba

Sivas Devlet Hastanesi’nde tıp alanında bir ilke imza atıldı; ikinci basamak B grubu hastane olmasına rağmen, 71 yaşındaki Sultan Uzundal’a laparoskopik nefrektomi operasyonu başarıyla uygulandı.

Hastaneye şiddetli böbrek ağrılarıyla başvuran Sultan Uzundal’ın yapılan tetkikleri sonucunda, bir böbreğinin tamamen işlevini yitirdiği ve acilen alınması gerektiği belirlendi. Operasyonda, modern laparoskopik teknikler kullanılarak, hastanın böbreği minimal kesilerle alındı ve özel torbalar aracılığıyla çıkarıldı.

Üroloji Uzmanı Dr. Ali Ünal, operasyonun zorluklarına dikkat çekerek, özellikle hastanın daha önce geçirdiği açık taş cerrahisinden dolayı anatomi bozukluklarının laparoskopik işlemi zorlaştırdığını ifade etti. Ancak ekibin deneyimi sayesinde operasyonun başarıyla tamamlandığını belirtti.

Bu operasyon, Sivas Devlet Hastanesi için önemli bir kilometre taşı olmuş ve hastane, ileri cerrahi tekniklerle yapılan bu tür operasyonlarda da başarılı olabileceğini kanıtlamıştır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi