Sivas Belediyesi, Emeklilere Yönelik Nakit Desteğini Artırıyor

Sivas Belediyesi, Emeklilere Yönelik Nakit Desteğini Artırıyor
12:00 - Kasım 24 2025 Pazartesi

Sivas Belediyesi, kentte yaşayan dar gelirli emeklilere sunulan maddi yardımı artırma kararı aldı. Mevcut destek programı kapsamında emeklilere aylık 2,000 TL ödenirken, bu miktar 2026 yılında 2,500 TL’ye yükseltilecek.

Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un geçen yıl başlattığı bu program, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor. Programdan halihazırda yararlanan emekliler, yeni bir başvuru yapmalarına gerek kalmadan ödemelerini almaya devam edecekler. Yeni emekliler için ise başvurular 24 Kasım’da başlayıp, 28 Kasım’da sona erecek.

Dr. Uzun, yaptığı açıklamada, ‘Dar gelirli emeklilerimize verdiğimiz destek önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. 2026’dan itibaren emeklilere yapılacak ödemeleri ayda 2,500 TL’ye çıkaracağız’ dedi.

Başvurular, belediyenin internet sitesindeki sosyal destek bölümünden yapılabilecek. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılacak değerlendirme sonucu, destekten yararlanmaya hak kazanan emeklilere Gülkartları verilecek ve 2025 yılı Ocak ayından itibaren artırılmış ödemeler başlayacak.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi