Şehit Aileleri Birçok Konuda Müjdeli Haber Bekliyor

Şehit Aileleri Birçok Konuda Müjdeli Haber Bekliyor
14:11 - Mart 15 2019 Cuma

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, “Şehit ailelerimizin anne ve babalarına faizsiz konut kredisi verilmesini ve binek araçlardan alınan ÖTV’den muaf tutulmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli haberler bekliyoruz” dedi.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, 18 Mart Şehitler Günü sebebiyle şehit aileleriyle bir araya gelerek dernek binasında bir basın açıklaması düzenledi. Hızal, şehit ailelerinin birtakım sıkıntılarının bulunduğunu ve bu sıkıntıların giderilmediğini ve devam ettiğini belirterek, “Ailelerimizden gelen yoğun talepler üzerine bu önemli günlerde onların sorunlarından olan, evli şehit ailelerimizin anne ve babalarına faizsiz konut kredisi ve binek araçlardan alınan ÖTV’den muaf tutulması, 2’nci iş hakkından yararlanması, ÖTV’den gazilerimizin de muaf tutulması, ayrıca muhtarlarımıza yapılan silah ruhsatlarında ömür boyu taşıma verildiği gibi şehit ailelerimize ve gazilerimize de bu imkanlardan faydalanması hususunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan önümüzdeki günlerde müjdeli haberler bekliyoruz” dedi.

Hızal, “Dış güçlerin alacakları büyük dersler var”

Çanakkale’de, yüz binlerce şehidin toprağa düşmesiyle kazanılan Çanakkale Zaferi’nin millet olma şuurunun kuvvetlenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunun üzerinde duran Hızal, “Vatanın değişik yörelerinden gelen isimsiz kahramanlar, Çanakkale’de ortak bir ülküyle hareket etmişler, kutlu ceddimizin emaneti olan mana yüklü topraklarımızın savunulması için uğruna canlarından seve seve vazgeçmişlerdir. Biz şehit anaları, babaları, eşleri ve çocukları olarak evlatlarımız bu vatana nasıl kurban oldularsa bizler de bu aziz kanla aldığımız bu toprakları kanımıza canımızla ödemesini biliriz. Kahraman gazilerimiz nasıl ki vücutlarının bir parçasını verdilerse bu günde canlarını vermek için hazır olduklarını unutmasınlar. Bizi bölmek ve parçalamak isteyen sadece tarihlerine baktıkları zaman Türk milletinin kim olduğunu anlayacaklar” diye konuştu.