Seferihisar’da Orman Yangını Nedeniyle TOKİ Konutları Tahliye Edildi

İzmir’in Seferihisar ilçesi Azmakyolu bölgesinde, 29 Haziran’da başlayan yangın sonrası bir ikinci yangın daha meydana geldi. Yerel saat ile 17.00 sıralarında başlayan yangın, otluk ve makilik alanda hızla büyüdü. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangına hem havadan hem de karadan müdahale etmek için 6 helikopter, 10 arazöz ve bir su ikmal aracını devreye soktu. Yangının yerleşim alanlarına sıçrama ihtimaline karşı, bölgedeki TOKİ konutları tahliye edildi.
İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alındı ve soğutma işlemleri devam etmektedir. Camikebir Mahallesi Muhtarı Ayşegül Parlak, yangının ilk olarak Düzce Mahallesi yakınlarında başladığını ve rüzgarın da etkisiyle TOKİ konutlarına doğru ilerlediğini belirtti. İtfaiye ekipleri hızla müdahale ederek, yangının TOKİ konutlarına ulaşmasını önledi. Tahliye işlemleri, belediye otobüsleri, bireysel araçlar ve arama kurtarma ekiplerinin yardımıyla gerçekleştirildi.
Şu anda TOKİ konutlarında yaşayan yaklaşık bin 500 kişi güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, bölgede herhangi bir can kaybı veya ciddi bir sorun rapor edilmemiştir.
Abdurrahman Derici – Hasan İnce – Caner Güney