Şanlıurfa’da Gizli Kripto Para Üretim Tesisi Operasyonu

Şanlıurfa’da Gizli Kripto Para Üretim Tesisi Operasyonu
09:55 - Aralık 11 2025 Perşembe

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde, kripto para üretimi için kaçak elektrik kullanılan gizli bir tesis ortaya çıkarıldı. Yapay zeka destekli dronlarla yapılan denetimler sonucunda, ahır olarak kamufle edilmiş bir yapı içerisinde 1.600 kWh kapasiteli bir kaçak trafo bulundu. Tespitlere göre, bu düzenleme ile tesisin günlük 40 bin kilovatsaat elektrik tüketimi gerçekleşmekte, bu da yaklaşık 1500 evin günlük elektrik tüketimine eşdeğerdir.

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada, teknoloji kullanılarak yapılan denetimlerde sıra dışı bir durumun ortaya çıktığı belirtildi. Kripto para üretimi için kurulan tesiste, kaçak olarak kullanılan elektriğin maddi değeri tam kapasiteyle aylık bin çeyrek altına ulaşabileceği ifade edildi.

Savcılığa yapılan suç duyurusu sonrasında, kaçak trafoya el konulması kararı verilmiş ve tesiste bulunan bilgisayar sistemleri ile diğer cihazlar güvenlik güçleri tarafından incelenmektedir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi