Putin ve Şara’dan Suriye’nin Geleceği Üzerine Kritik Görüşmeler

Putin ve Şara’dan Suriye’nin Geleceği Üzerine Kritik Görüşmeler
18:26 - Ocak 28 2026 Çarşamba

Rusya’nın başkenti Moskova’da, Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara’nın resmi ziyareti sırasında, iki lider Suriye’nin yeniden yapılanma sürecini ve bölgesel istikrarın pekiştirilmesi konularını masaya yatırdı. Kremlin Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede, Suriye’nin kapsamlı yeniden imarı ve ekonomik iş birliklerinin genişletilmesi konuları öne çıktı.

Vladimir Putin, Rusya ile Suriye arasındaki ilişkilerin derin dostluk üzerine kurulu olduğunu vurgulayarak, “Rus firmalarının Suriye’nin yeniden imar sürecinde liderlik yapmaya hazır olduğunu ve Fırat Nehri’nin doğusunun Şam yönetimi ile bütünleşmesinin önemli bir adım olduğunu” belirtti. Putin, bu bütünleşmenin Suriye’nin iyileşme sürecine katkı sağladığını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek güçlendiğini ifade etti.

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ise, son dönemde artan üst düzey diplomatik temasların iki ülke arasındaki güveni ve ortak hedefleri pekiştirdiğini dile getirdi. eş-Şara, “Rusya’nın desteğiyle Suriye’nin uluslararası alanda hak ettiği konuma ulaşması için diplomatik ve ekonomik çabalar devam etmektedir. Bu destek, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve kalkınmasına olan bağlılığımızın en önemli unsurlarından biridir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi