Muğla’da Zeytinyağı Dolandırıcılığı: 295 Kilo Zeytinyağı Çalındı
Muğla’nın Menteşe ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşanan olayda, zeytinyağı satışı yapmak isteyen Mehmet Kaplan, telefon üzerinden ulaşan alıcılarla anlaşma sağladı. Alıcı gibi davranan kişiler, ziyaret ettikleri Kaplan’ın evinden 295 kilo zeytinyağı çalarak ortadan kayboldu. “Parayı hesaba yatıracağız” bahanesiyle yağları yükleyen şahıslar, dolandırıcılık yaparak olay yerinden ayrıldı.
Olayın ardından durumu fark eden Kaplan, derhal polise haber verdi. Polis, şüphelilerin eşkalini belirleyerek, onların yakalanması ve çalınan malın geri alınması için çalışmalara başladı. Komşuların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler de olayın detaylarını ortaya koydu.
Kaplan, yaşanan olayla ilgili, “Biri beni meşgul ederken diğerleri yağları araca yükledi. Komşularımız şüphelendi fakat onlar da ‘Parayı hesaba yatıracağız’ diyerek ikna edildi” şeklinde konuştu. Kaplan, şüphelilerin telefon numarasını almasına rağmen herhangi bir ödeme yapılmadığını ve sonrasında irtibatın kesildiğini belirtti.
Mustafa Altar Zeyhan – Ümmü Gülsüm Dural
