MKE’nin Eski Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Sayhan Tutuklandı
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) eski Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Sayhan, Ankara’da evinde gözaltına alındıktan sonra İstanbul’a getirilerek, organize suçlarla ilgili soruşturmalar kapsamında sorgulandı. Sayhan, savunma sanayii sırlarını sızdırmak ve casusluk yapmak gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Gözaltı süresince yapılan aramalarda önemli deliller ele geçirildi.
Hakim karşısına çıktı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorguların ardından, savcılık tarafından tutuklama talep edilen Sayhan, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkan Sayhan, yapılan yargılamalar sonucu tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yargılama süreci devam edecek
Sayhan’ın tutukluluğuyla devam eden yargı süreci, savunma sanayii ve ulusal güvenlikle ilgili belgelerin korunması açısından büyük önem taşımaktadır.
