Mersin Silifke’de Orman Yangınına Karşı Büyük Mücadele

Mersin Silifke’de Orman Yangınına Karşı Büyük Mücadele
19:45 - Ağustos 13 2025 Çarşamba

Mersin’in Silifke ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, yoğun çabalarla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangına, 10 helikopter, 122 araç ve 344 personel ile hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor. Ayrıca Adana, Osmaniye, Hatay, Konya ve Karaman’dan destek ekipleri bölgeye sevk edildi. Mersin Valisi Atilla Toros, Kırtıl, Balandız ve İmam Uşağı mahallelerinin tedbiren boşaltıldığını, Çamlıca mahallesinde ise tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Şu ana kadar 90 hane ve 190 kişinin güvenli bölgelere taşındığı açıklandı.

Yangın, saat 12.45 sıralarında Çaltı (Çamlıca), Baslandız ve Kırtıl Mahalleleri arasındaki Kırtıl Tepesi Gözetleme Kulesi yakınlarında başladı. İlk ihbar üzerine yangın söndürme helikopterleri ve Orman İşletme Müdürlüğü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hızla olay yerine yönlendirildi. Yöre sakinleri de traktörleriyle yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Silifke Orman İşletme Müdürü Muharrem Şahin, yangın yerinde koordinasyon sağlarken hafif şekilde yaralandı ve tedavisi olay yerinde yapıldı.

Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, bölgeye gelen takviye ekiplerle birlikte şu anda 10 helikopter ve 122 araç yangına müdahale ediyor. Vali Atilla Toros, bölgedeki durumu yakından takip ederek, yangınla ilgili son bilgileri aldı ve yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için gereken tüm kaynakların seferber edildiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi