Mersin Mezitli’de Arazi Dolandırıcılığı Alarmı: Köylüler Çete Kurbanı

Mersin Mezitli’de Arazi Dolandırıcılığı Alarmı: Köylüler Çete Kurbanı
10:50 - Temmuz 14 2025 Pazartesi

Mersin, Mezitli ilçesinde yer alan Davultepe ve Tece mahallelerinde, köylülerin arazileri dolandırıcıların hedefi haline geldi. İmara yeni açılan bu bölgelerde, limon üreticisi köy sakinleri zengin iş insanı kılığındaki dolandırıcılar tarafından kandırıldı. Bu şahıslar, düşük kapora ödeyerek taşınmaz sahiplerini tapu devri için ikna etti ve ardından sahte banka dekontları ile onları mağdur etti.

“Tapu devri sonrası telefonlara ulaşılmıyor”, diyen Avukat Kübra Erşahin, yaklaşık 25-30 kişiyi dolandıran bu çetenin, düzenli olarak birbirleriyle bağlantılı olduğunu ve aynı adreslerde kayıtlı olduklarını belirtti. Tüm delillerin toplandığını ve adaletin yerini bulması gerektiğini vurguladı.

“Adalet istiyoruz,” diyen Anayurt Mahalle Muhtarı Musa Ural, bölge halkının ciddi şekilde mağdur edildiğini ve bu çetenin yargı önünde hesap vermesi gerektiğini ifade etti. Mustafa Keskin ise, “Babamdan kalan yerimi dolandırdılar,” diyerek, yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Yakup Keskin de benzer bir teşebbüse maruz kaldığını, ancak imzayı atmadığını belirtti.

Avukat Erşahin ve mağdurlar, konunun daha fazla can yanmadan çözülmesi ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi için yetkililere çağrıda bulundu. Arazi çetesinin mağdurları, şüphelilerin yakalanması için suç duyurusunda bulunurken, dolandırıcılığın boyutunun yüz milyonları bulduğu belirtiliyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi