Küheylan ile 6 bin kilometre yol gezdi !

Küheylan ile 6 bin kilometre yol gezdi !
18:37 - Şubat 28 2019 Perşembe

Tekirdağ’dan bisikleti ile yola çıkan 19 yaşındaki Recep Tiftik Sivas’a ulaştı. 25 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu’dan Küheylan adını verdiği bisikleti ile yola çıkan ve Türkiye’nin 81 ilini gezmek isteyen Recek Tiftik 6 bin kilometre yol kat ederek Sivas’a ulaştı.

‘Bisikletle 81 ile’ sloganı ile Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yola çıkan Recep Tiftik 7 ay süren yolculuğu boyunca 37 il gezdi. Zorlu hava şartlarında yolculuğuna devam eden ve Türkiye’yi gezme hayali yolculuğuna devam eden Tiftik çok çetin yolları ve dağları aşarak Sivas’a ulaştı.

Recep Tiftik amacının bisiklet kullanarak Türkiye’nin 81 ilini gezmek olduğunun belirtti.

Tiftik,
“Bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu halka kanıtlamak için pedallıyorum. Yüzyıllardır değişmeyen geleneği atalarımızın başlattığı seyahat etme kültürünü modern zamanda sürdürüyorum. 7 aydır seyahat ediyorum. Toplamda 6 bin kilometre yolu geride bıraktım. 7 aylık süreçte unutamadığım manzaralar gördüm zirvesine çıkmayacağımı sandığım dağların zirvesine çıktım. 37 il gezdim. İyi kötü tecrübelerim oldu, bu yolculuğumda unutamadığım ve yaşadığım anılarım oldu. Yaşadığım iyi şeyler sayesinde kötü tecrübelerimi unuttum. Her gittiğim ilde, bölgede yolculuğuma destek, hayallerime destek olarak bana evini açan oldu. Gittiğim yerlerde yemeğini benimle paylaşanlar oldu” dedi.

Yolculuğu sırasında çok güzel şeylerin yanında olumsuz durumlarla da karşılaştığını anlatan Tiftik, “Yaşadığım güzel şeylerin ardından kötü şeyler de gördüm. Yolun fıtratında bu var çünkü çok kez yola otostop ile devam etmek zorunda kaldım. Bisikletim defalarca bozuldu. Zor durumda kaldığımda birilerinden yardım istedim. Param bitti sokakta kimi zaman mızıka çaldım, kimi zaman gittiğim yerlerde insanlara misafir olup onların yanında çalışarak yolculuğuma devam ettim. Sponsorum yok. Birçok iş yaptım bu yolculuğumda benim için iyi bir tecrübe oldu” diye konuştu.

Recep Tiftik bu çıktığı yolculuğun Aksaray’da biteceğini ve bir sonraki hayalinin ise yine bisikletle Orta Asya’yı gezmek olduğunu söyledi.