Kop Dağı Tüneli ve Bayburt-Gümüşhane Havaalanı Projesi Hala Tamamlanamadı

Kop Dağı Tüneli ve Bayburt-Gümüşhane Havaalanı Projesi Hala Tamamlanamadı
12:05 - Aralık 7 2024 Cumartesi

Kop Dağı Tüneli, başladığı 2012 yılından bu yana tamamlanamayan ve beş farklı Ulaştırma Bakanı gören bir proje olarak dikkat çekiyor. Başlangıçta üç yılda bitirileceği vaat edilmiş olmasına rağmen, tünel hâlâ hizmete açılmadı. Bayburt Group tarafından üstlenilen bu projede, vatandaşlar yıllardır süren gecikmeler nedeniyle firmaya büyük tepkiler gösteriyor.

Aynı şekilde, Bayburt-Gümüşhane Havaalanı projesi de benzer sorunlarla karşı karşıya. 2018’de temeli atılan ve 2020’de açılması planlanan havaalanı, çeşitli sebeplerden ötürü defalarca ertelendi. Vatandaşlar, projenin 2025’te bile tamamlanamayacağını öne sürerek, inşaatı yürüten Bayburt Group’a olan güvenlerini yitirdiklerini belirtiyorlar.

Her iki projede de yaşanan aksamalar, Bayburt ve çevre illerde yaşayan vatandaşların hayal kırıklığına uğramasına neden oluyor. Özellikle ulaşım ve lojistik açısından büyük önem taşıyan bu projelerin bir an önce tamamlanması bekleniyor.

Yazanlar: Öznur Demir – Ahmet Akbuğa

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi