Kocaeli Körfez’de Fırtına Tahribatı: Çatılar Uçtu, Vatandaşlar Zarar Gördü
Kocaeli’nin Körfez ilçesini etkisi altına alan şiddetli fırtına, büyük yıkıma sebep oldu. Birçok evin çatısı zarar gördü, elektrik ve iletişim hatları zarar gördü. Fırtınanın koparttığı teller sebebiyle çıkan yangın, bir evi kullanılamaz hale getirdi. Dilovası’nda ise fırtına bir vatandaşı tenteyle birlikte havaya uçurdu.
Özellikle Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesi’nde etkili olan fırtına, çatıları uçurarak onlarca binayı hasara uğrattı. Elektrik ve iletişim hatlarının kopması yaşamı olumsuz etkiledi. Uçan çatı parçaları ana yolları kapattı ve kopan elektrik telleri bir evin üzerine düşerek yangına neden oldu. Aynı zamanda bir marketin camları da şiddetli rüzgarla kırıldı.
Yukarı Hereke Muhtarı Abdurrahman Can, mahallenin bu afetten ciddi şekilde etkilendiğini vurgulayarak, acil yardım çağrısında bulundu. Can, ‘Bu bir afet durumu ve acilen barınma, yol temizliği ve elektrik çalışmalarına başlanması gerekiyor. Kendi aracım bile fırtınayla sürüklendi, evimin çatısı uçtu. Bölgeye bir an önce jeneratör kurulmalı’ dedi.
Fırtına sonrası Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve beraberindekiler, Cumhuriyet Mahallesi’nde incelemelerde bulunarak vatandaşlara destek sözü verdiler. Kocaeli Büyükşehir ve Körfez Belediyesi ekipleri, çatı parçalarını ve diğer enkazı temizlemek için yoğun çaba sarf ediyor. İlgili kurumlar, kriz yönetimi ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

