Kocaeli Derince’de Yelken Kulübüne Yönelik Kaçak Tekne Operasyonu
Kocaeli Derince’de bulunan bir yelken ve su sporları kulübünde kaçak deniz küreği tekneleri tespit edildi. Kaçakçılık ve Gümrük Muhafaza ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu, yasadışı yollarla ülkeye sokulan iki tekne ele geçirildi ve yediemin otoparkına taşındı. Olay sırasında güvenlik kameraları da devreye girdi, yaşananlar kayıt altına alındı.
Bu teknelerden başka kayıp olanların durumu ise hala belirsizliğini koruyor. Soruşturmanın devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
Derince Yelken Kulübü Başkan Yardımcısı Reyhan Güzelgün Yılmaz, yaşananlar hakkında, ‘Edirne’den gelen ekipler kulübümüzde arama yapacaklarını söylediler. Biz de gerekli izinleri verdik. Maalesef kulübümüzün ismi kaçakçılıkla anıldı. Bu olayı ilk kez yaşıyoruz ve 15 yıldır burada böyle bir durumla karşılaşmadık. Olayın aydınlatılmasını ve gereken işlemlerin yapılmasını bekliyoruz’ dedi.
Recep Barış Aksu
