Kars’ta Yoğun Kar Yağışı Eğitimi Dondurdu
Kars, dün akşam başlayan ve giderek şiddetini artıran kar yağışıyla beyaza büründü. Yoğun yağış, gece boyunca devam ederken, sabah saatlerinde araçlar ve yollar kara gömülmüş haldeydi.
‘Eğitime bir gün süreyle ara verildi’
Kars Valiliği’nce yapılan duyuruda, olumsuz hava koşulları ve artan buzlanma riski göz önünde bulundurularak, il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Aynı zamanda, engelli ve hamile kamu çalışanlarına da idari izin verilmiş.
Kar kalınlığının önceki yıllara göre rekor seviyede olduğunu ifade eden yerel halk, bu yıl kent merkezinde 40 santimetreyi aşan karla karşılaştıklarını dile getirdi.
‘Köy yollarında ulaşım durdu’
İlçelerde ve yüksek kesimlerde şiddetli tipi de etkisini gösterdi. Kars İl Özel İdaresi’ne göre, yoğun kar ve tipi sebebiyle 77 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için yoğun çaba sarf ediyor. Belediye ekipleri ise kent merkezindeki ana yollar ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarına devam ediyor, trafik ekipleri ise sürücüleri zincirsiz araç kullanmamaları konusunda uyarıyor.
Işık Çapanoğlu




