Kapadokya Balon Kazasında Karar: Pilot 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Aldı

Kapadokya Balon Kazasında Karar: Pilot 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Aldı
18:33 - Şubat 26 2025 Çarşamba

Kapadokya bölgesinde üç yıl önce meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybetmesi, üç kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan sıcak hava balon kazasında mahkeme kararını verdi. Kazada kusurlu bulunan pilot, toplamda 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 2 yıl süreyle balon pilotluğu yapmaktan men edildi.

18 Ekim 2022’de gerçekleşen olayda, Kavak beldesi Killik bölgesinde, rüzgarın etkisiyle sert iniş yapan balon devrildi. Kazada, balon sepetinde bulunan 30 kişiden İspanyol uyruklu Maria Chiristiana Baltrons (62) ve Dolors Masana (64) yaşamını yitirdi, üç turist yaralandı.

Pilot Mustafa E., ifadesinde inişe geçtiğini ve yolcuları rüzgar sebebiyle sert iniş yapacakları konusunda uyardığını belirtti. Ancak, kurallara uymayan iki yolcunun düşerek öldüğünü ifade etti. Ayrıca, pilot yolculara uçuş öncesi brifing verilerek tehlikeler hakkında bilgilendirildiğini ve çoğunluğun ipleri tuttuğunu, ancak ölen iki kişinin tutmadığı için hayatını kaybettiğini söyledi.

Bilirkişi raporunda, pilotun uçuş saatini tamamlamak amacıyla hava şartlarını göz ardı ederek havalandığı ve bu nedenle ağır kusurlu olduğu belirtildi.

Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Mustafa E. suçlu bulunarak hapis ve meslekten men cezasına çarptırıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi