İstanbul’da ‘Maydonoz Döner’ Firmasında FETÖ Bağlantılı Operasyon: 60 Gözaltı

İstanbul’da ‘Maydonoz Döner’ Firmasında FETÖ Bağlantılı Operasyon: 60 Gözaltı
09:25 - Haziran 24 2025 Salı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş çaplı bir soruşturma, ‘Maydonoz Döner’ adlı firmanın FETÖ ile finansal ilişkiler içerisinde olduğu şüphesi üzerine başlatıldı. Firmanın, hem şahsi hem de kurumsal hesapları üzerinden FETÖ ile bağlantılı olduğu düşünülen eski asker, öğretmen ve diğer kamu görevlilerine maddi destek sağladığı iddia ediliyor. Bu destekler ‘bağış’, ‘kar payı’, ‘hisse bedeli’, ‘elden alınan borç’ şeklinde sıralanıyor.

Detaylı bir inceleme sonucunda hazırlanan MASAK raporlarına göre, firma bünyesindeki 74 şubeden 29’u hakkında, ortaklık bilgileri ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtları mevcut değil. Ayrıca geçmişte FETÖ soruşturması geçiren bazı şahısların gayri resmi olarak şubelerde ortak yapıldığı ve istihdam edildiği belirlendi.

Operasyon, İstanbul başta olmak üzere Aydın, Balıkesir, Denizli, Bursa, Kocaeli, Eskişehir ve İzmir’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Operasyon neticesinde 60 şüpheli gözaltına alınırken, 3 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi