İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Yolsuzluk İddiaları: Soruşturma Detayları Açığa Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Yolsuzluk İddiaları: Soruşturma Detayları Açığa Çıktı
16:50 - Mayıs 22 2025 Perşembe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve tutuklanan eski başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yolsuzluk soruşturması derinleşiyor. Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş. bünyesindeki iddiaların merkezinde yolsuzluk eylemleri bulunuyor. İBB Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin’in de aralarında olduğu 16 şüpheli, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Soruşturmanın Ayrıntıları Ortaya Çıktı

Savcılık tarafından hazırlanan sevk yazısına göre, Taner Çetin, 2015 yılında Avcılar Belediyesi’nden ayrılarak Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde işe başlamış. İmamoğlu’nun 2019 yılında İBB Başkanı olmasıyla Çetin, İBB’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevine getirilmiş.

Yazıda, Çetin’in 20 farklı eylemden sorumlu olduğu ve bu eylemler neticesinde rüşvet aldığı belirtiliyor. HTS kayıtları, MASAK verileri ve ihale dokümanları üzerinden yapılan incelemelerde Çetin’in hareketlerinin Murat Ongun ile bağlantılı olduğu ve örgüt içinde maddi çıkar sağlamaya çalıştığı ifade ediliyor.

Sema Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi